Viewfinder Class

Фотографските изложби „Viewfinder“ представят фотографии, направени от младежи с частично или напълно увреден слух, като част от класовете им по фотография с Фондация “Мотиф”.

Над 50 деца и младежи на възраст между 7 и 30 години се включиха във фотографските класове и практики, които осъществихме през 2021 и 2020 година. В рамките на курса младежите научават какви са различните стилове във фотографията, как да направят снимка с добра композиция, от какво значение е светлината, как да направят кадри с различна перспектива и как да предадат послание чрез фотографията. С радост споделяме с вас част от чудесните кадри, които създават.

Viewfinder е инициатива на Фондация “Мотиф”, която цели да предаде визуални знания и умения на младежи с увреден слух, така че те да могат успешно да използват фотографията като изразно средство за комуникация. Фотографията е инструмент за развиване на техните творческите и артистични умения, нов начин за разказване на истории и себеизразяване.

Обучители:

Добрин Минков – пейзажен фотограф

Николай Стойков – документален фотограф и оператор

Фани Бъчварова – документален журналист и куратор

Организатор Фондация „Мотиф“

Със съдействието на СУУУС Проф. д-р Дечо Денев

Специални благодарности за превод и цялостен принос на Силвия Маринова

Instagram профил на проекта: https://www.instagram.com/viewfinder_class/

Проект „Viewfinder: Фотографски класове за преподаване на визуални умения на младежи с частично или напълно увреден слух“ се реализира с финансовата подкрепа на програма „Социално ангажирани изкуства“ на Национален фонд „Култура“