3D Exhibition Viewfinder

Интерактивната изложба „Viewfinder“ представя 35 фотографии, направени от младежи с частично или напълно увреден слух, като част от класовете им по фотография в СУУУС Проф. д-р Дечо Денев.

Над 30 деца и младежи на възраст между 7 и 19 години активно се включиха във фотографски класове и практики, проведени от професионални фотографи. В рамките на курса младежите научиха какви са различните стилове във фотографията, как да направят снимка с добра композиция, от какво значение е светлината, как да направят кадри с различна перспектива и как да предадат послание чрез фотографията. С радост споделяме с вас част от чудесните кадри, които създадоха.

Viewfinder е инициатива на Фондация “Мотиф”, която цели да предаде визуални знания и умения на младежи с увреден слух, така че те да могат успешно да използват фотографията като изразно средство за комуникация. Фотографията е инструмент за развиване на техните творческите и артистични умения, нов начин за разказване на истории и себеизразяване.

Обучители:
Добрин Минков – пейзажен фотограф
Николай Стойков – документален фотограф и оператор
Фани Бъчварова – документален журналист и куратор

Организатор Фондация „Мотиф“
Със съдействието на СУУУС Проф. д-р Дечо Денев
Специални благодарности за превод и цялостен принос на Силвия Маринова

Instagram профил на проекта: https://www.instagram.com/viewfinder_class/

Проект „Viewfinder: Фотографски класове за преподаване на визуални умения на младежи с частично или напълно увреден слух“ се реализира с финансовата подкрепа на програма „Социално ангажирани изкуства“ на Национален фонд „Култура“


ИНТЕРАКТИВНА ИЗЛОЖБА „VIEWFINDER“ | 01-15.10